Trainen met een hartslaghorloge: de ervaring van Roland

Home » dossier » hartslag » Trainen met een hartslaghorloge: de ervaring van Roland

Hartslaghorloges zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en het aanbod blijft groeien. Zowel professionele atleten als recreatieve sporters gebruiken hartslaghorloges om te kunnen trainen in de juiste hartslagzone. Op deze manier behalen de atleten en recreatieve sporters hun doelen. Wie zijn nou die mensen die gebruik maken van hartslagmeters en waarom doen zij dit?Ā Lees hieronder het interview met de gezonde 50-plusser Roland.

ZouĀ u uzelf kunnen voorstellen en hoe zorgtĀ u ervoor dat u gezond blijft?

Mijn naam is Roland en ik ben 51 jaar oud. Ik probeer gezond te blijven door redelijk gezond te eten en regelmatig te bewegen. Ik eet veel fruit en wandel elke dag minimaal een half uur tot een uur. Verder pak ik zoveel mogelijk de fiets en zo min mogelijk de auto. Daarnaast doe ik 2 Ć  3 keer in de week aan hardlopen. Geestelijk probeer ik gezond te blijven door het maken van muziek.

Hartslaghorloge

Train net als Roland met een hartslaghorloge met band!

Waarom traint u met een hartslaghorloge en bent u er tevredenĀ over?

Ik train met een hartslaghorloge omdat dit een goede indicatie geeft welk tempo ik kan lopen op grotere afstanden. Het voordeel is dat ik mijzelf niet overschat door in mijn enthousiasme te hard van stapel te lopen en bijvoorbeeld het later moet bezuren omdat ik het dan niet volhoud. Het hardlopen met een hartslagmeter bevalt mij prima.

Waar moet een goed hartslaghorloge aan voldoen?

Een goed hartslaghorloge moet voor mij betrouwbaar en comfortabel zijn. Ik gebruik zelf een hartslaghorloge met een borstband. Verder moet de hartslag tijdens het lopen goed te lezen zijn op mijn horloge. Ik zou mensen adviseren hiernaar te kijken bij het aanschaffen van een hartslaghorloge.

Vind hier meer informatie over hartslaghorloges.

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten