We slapen steeds slechter

Home » uitgelicht » We slapen steeds slechter

Slecht slapenVlak voor het slapen gaan nog even het laatste nieuws checken, een what’s app’je sturen en gezellig samen een glaasje wijn drinken. Bijna de helft van de Nederlanders slaapt hierdoor niet goed. Dit blijkt uit onderzoek de Nederlandse Vereniging voor Slaap-Waak Onderzoek (NSWO).

Glaasje wijn

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 41 procent van de ondervraagden alcohol drinken voordat ze onder de wol kruipen. Dat is zeker niet bevorderlijk voor de nachtrust. Alcohol zorgt ervoor dat je minder diep slaapt, veel droomt en daardoor overdag sneller moe bent. Verder komt uit het onderzoek naar voren dan bijna de helft (49 %) van de respondenten niet tevreden is met de eigen slaap, 27 procent maakt zich er zelfs zorgen erover.

Slaaptips

Gelukkig zijn er wel tips om ervoor te zorgen dat je beter slaapt. Een warme douche of bad voor het slapen gaan helpt en zorg ervoor dat je van te voren je bed opwarmt. Daarnaast is het ook verstandig om een paar uur voordat je naar bed gaat je laptop dicht te klappen en andere media (zoals je telefoon) weg te laten. Meer tips vind je in ons artikel over slecht kunnen slapen.

 

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten