Slowjuicer, de voordelen

Home » volwassen » Slowjuicer, de voordelen

Wat is er nu lekkerder dan een glas vol met vers geperst fruit of groente? Groente en fruit zijn een onmisbaar element in onze voeding. We kunnen groente en fruit gewoon eten, maar we kunnen ze ook verwerken in heerlijke sapjes. Daarbij mogen de belangrijke bestanddelen als vitamines niet verloren gaan. Dit verklaart het succes van de slowjuicer waarmee je eenvoudig even heerlijke als gezonde sap maakt.

De slowjuicer

Momenteel is de slowjuicer bezig met een opmars. Een slowjuicer perst fruit en groente op een zodanige manier dat alle voedingsstoffen behouden blijven. De naam slowjuicer zegt u al een heleboel; op een langzame (slow) manier wordt sap (juice) gemaakt. En juist deze lage snelheid biedt grote voordelen. Omdat er langzaam wordt geperst ontstaat er bijna geen warmte, het is een vorm van koude persing. Op deze manier blijven de voedingsstoffen uit het fruit en de groente het beste behouden. En om deze vitaminen, enzymen, eiwitten, enz. gaat het tenslotte.

Een normale sapcentrifuge draait veel sneller rond en dan is er dus sprake van verhitting. Helaas gaan er daarmee waardevolle voedingsstoffen verloren en dit is bij de slowjuicer absoluut niet het geval.

Langere houdbaarheid

Het sap dat je maakt in de slowjuicer is in de koelkast nog 48 uur te bewaren. Dit kan handig zijn omdat je dan niet elk uur de slowjuicer hoeft te gebruiken, maar voor een paar dagen tegelijk sap kunt persen.De voedingsstoffen blijven dan goed behouden.

De reden dat het sap uit de slowjuicer langer bewaard kan blijven is wederom de koude persing. Het sap oxideert minder snel omdat het maar weinig zuurstof bevat. Een handige tip is ook om het sap in grote hoeveelheden te persen en dan voor een aantal weken in te vriezen. Ook op deze manier blijven de vitaminen goed bewaard.

Prettig is verder dat de slowjuicer veel minder lawaai maakt dan traditionele sapcentrifuges door het lagere toerental. Je kunt met de slowjuicer ook zonder problemen harde groenten of hard fruit persen. Denkt bijvoorbeeld aan wortels of bleekselderij. En je zult verbaasd staan over de hoeveelheid sap die je verkrijgt door het persen met de slowjuicer.

slowjuicer

Gezond

Groente en fruit zijn een belangrijke bron van vitamines. Het is belangrijk om elke dag voldoende fruit en groente te consumeren zodat we voldoende voedingsstoffen binnen krijgen. Gelukkig zijn groente en fruit ook erg lekker. Er zijn ook heerlijke sappen van te maken, die ook in de winkel te koop zijn. Helaas hangt daar vaak prijskaartje aan en worden allerhande toevoegingen door fabrikanten gedaan. Zelf persen is dan een even verstandig als voordelig alternatief.

Liever geen sapcentrifuge

In veel huishoudens wordt een sapcentrifuge of soms een blender gebruikt. Op hoge snelheid worden vruchten geperst of groentes vermalen. En het levert inderdaad een lekker sapje op. Helaas zit er ook een nadeel aan dit snelle werk: de zo belangrijke vitamines worden deels vernietigd. Iets dat ook geldt bij de supermarkt-sapjes.

Slowjuicers zijn er inmiddels in vele soorten en maten te verkrijgen. Check goed de specificaties. Prijsverschil is er niet voor niets: koop geen apparaat dat niet aan je verwachtingen kan voldoen. Zoekt u lekkere recepten voor smoothies? Kijk dan hier! Proost!

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten