Inspiratie voor gezonde smoothies

Home » volwassen » Inspiratie voor gezonde smoothies

Gezonde smoothies

Voor het maken van gezonde smoothies heb je niet veel nodig. Een smoothie blender, een paar stuks fruit en yoghurt of melk is al voldoende om een lekkere smoothie te maken. Je kunt oneindig veel combineren met alle ingrediënten die in een smoothie kunnen. Toch worden er nog vaak ‘standaard‘ smoothies gemaakt en wordt er weinig geëxperimenteerd op het gebied van lekkere én gezonde smoothies. Het is tijd voor nieuwe inspiratie!

Gezonde smoothies

  • Smoothie met kokoswater

​Smoothies worden vaak gemaakt met yoghurt of melk. Natuurlijk kan dit lekker zijn, maar je kunt ook eens kokoswater proberen! Zo wordt je smoothie lekker fris en daarnaast zorgt kokoswater er ook voor dat je lichaam goed gehydrateerd wordt. Voor diegenen die kokoswater nog nooit geproefd hebben, raad ik het aan om dat toch eens te proberen. Het is super gezond en ook nog eens heerlijk om te drinken. Een fijne combinatie is kokoswater met banaan en mango.

  • Breakfast smoothie bowl

Geen zin meer in je standaard onbijtje? Probeer dan eens de breakfast smoothie bowl uit! Het is erg simpel om deze te maken. Je kiest 3 verschillende fruitsoorten en dit blend je samen met 200ml amandelmelk. Zo krijg je een dikke smoothie en dat giet je in een kom. Om hem af te maken strooi je er nog wat cruesli, superfoods of vers fruit overheen. Je hoeft hem natuurlijk niet altijd te eten als ontbijt, maar je kan hem ook als tussendoortje of toetje eten

Gezonde smoothies

  • Een smoothie in laagjes

​Sta je toch een keer lang in de keuken, dan kun je net zo goed een gelaagde smoothie proberen. Hierbij blend je wat fruit verschillende combinaties tot een smoothie. Wanneer je ze wilt serveren, giet je ze om en om in een beker waardoor er laagjes ontstaan. Je kunt nog meer laagjes toevoegen door een laag met fruit te maken, of een laag met alleen yoghurt. Leuk om te maken voor als je een keer voor iemand moet koken! Ook ziet het er ook nog eens onwijs leuk uit.

  • ​Extra ingrediënten

​De basis ingrediënten van een smoothie bestaan vaak uit een vloeistof (yoghurtmelk, water of kokoswater) en daarnaast fruit of groente om de smoothie gezonder mee te maken. Je kunt natuurlijk ook extra ingrediënten toevoegen om de smoothie iets extra’s te geven. Honing kun je namelijk ook toevoegen om je smoothie nog net iets zoeter te maken. Ook kun je wat citroensap toevoegen om de smoothie juist wat zuurder te laten smaken. Ook kun je noten en/of zaden toevoegen voor meer energie.

  • Een groene smoothie

Smoothies met fruit worden hartstikke vaak gemaaktterwijl een smoothie met groente ook enorm lekker kan smaken!  Een groene smoothie hoeft namelijk niet alleen uit groente te bestaan,je kunt ook maar één soort groente toevoegen en bijvoorbeeld twee stuks fruit. Het fruit zorgt er dan alsnog voor dat de smoothie zoet smaakt, en vaak proef je de groente ook niet eens. Een dagelijkse portie groene smoothie zorgt ook nog eens voor een fit en energierijk gevoel. Een populaire groente om in je smoothie te doen is spinazieDaarnaast kun je ook andijvie, broccoli, selderij of sla gebruiken

Ideeën genoeg voor het maken van gezonde smoothies! Met deze smoothies kun je een herfstdip ook gemakkelijk voorkomen door de vele vitamines en mineralen die erin zitten. Waar wacht je nog op? Veel succes! 

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van vers & verrassend nieuws over gezondheid.

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten