Te zware kinderen laten lopen op school

Home » volwassen » Te zware kinderen laten lopen op school

te zware kinderenEen schotse school laat al vier jaar lang kinderen dagelijks anderhalve kilometer lopen. Dit initiatief zou een heel effectieve manier zijn om te zware kinderen te laten afvallen. Ook voorkomt het dat kinderen te dik worden. In Engeland gaan nu 500 scholen dit goede voorbeeld overnemen.

Elaine Wyllie is de directrice van de Schotse school en stond aan de basis van het initiatief. Alle kinderen van de lagere school moesten verplicht iedere dag het stukje lopen. Een heel eenvoudig middel dat geweldige resultaten bleek te hebben.

Een bijzonder resultaat

De leraren vertellen wat de resultaten zijn van het initiatief om dagelijks anderhalve kilometer te lopen met de kinderen. Allen zijn ontzettend enthousiast en melden dat het gedrag van de kinderen enorm is verbeterd. Ook het concentratievermogen is verbeterd, zo melden de docenten. En nog een belangrijke winst is, dat geen enkel kind meer overgewicht heeft. Dat is zeker een bijzonder positief resultaat.

Ook de kinderen vinden het leuk

Je zou misschien weerstand verwachten bij de kinderen, maar het tegendeel blijkt waar te zijn. Zowel de kinderen zonder overgewicht als de te zware kinderen vinden het zelf ook heel leuk om dagelijks een stukje te lopen. Ze kunnen even lekker hun energie kwijt en gezellig een beetje kletsen met elkaar. Slechts hele slechte weersomstandigheden houden de kinderen binnen. ‘Het is dus ook zeer belangrijk dat de kinderen het echt graag doen, anders houden ze het niet vol’, meldt de directrice van de school.

De Britten gaan mee doen om te zware kinderen te helpen afvallen

Ook de Britten gaan nu mee doen en hebben een nationaal initiatief opgesteld om zoveel mogelijk scholen te betrekken. Inmiddels doen al 500 scholen mee. Daarnaast is er meer goed nieuws voor de Britse kinderen, want er is ook al een suikertaks is het Verenigd Koninkrijk opgesteld. Het geld dat daarmee wordt verdient wordt geïnvesteerd in sport op school. Dat mag uiteindelijk ook allemaal wel een keer, want inmiddels is bij een derde van de Britse kinderen tussen 2 en 15 jaar te dik. Meer dan 60% van de volwassenen is ook te dik. Er moet dus een inhaalslag gemaakt worden.

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten