Ultieme tips zodat je make-up langer blijft zitten

Home » volwassen » Ultieme tips zodat je make-up langer blijft zitten

colors-291851_1280

Heb je net uren besteed aan je make-up, is het na een paar uur al helemaal uitgelopen. Je foundation zie je bijna niet meer zitten, je lipstick heeft weer een nieuwe laag nodig en je oogmake-up is ook helemaal uitgezakt. Help! Waarom gebeurt jou dit altijd? In dit artikel hebben wij alle ultieme tips voor jou verzameld zodat je make-up langer blijft zitten!

Tip 1: Zorg voor een goede basis

Het geheim van een foundation dat de hele dag blijft zitten? Primer! Breng de primer aan voordat je je foundation aanbrengt. Hierdoor wordt je huid gladder en kun je je foundation gelijkmatiger aanbrengen waardoor je een egale huid krijgt. Ook zorgt een primer ervoor dat je foundation beter hecht aan je gezichtshuid en daardoor mooier en langer blijft zitten. Ook voor je oogmake-up bestaat er een speciale primer. Hierdoor blijft je oogschaduw langer op zijn plek zitten.

Tip 2: Lippotlood onder je lipstick

Bang om iets te eten of te drinken, omdat je lipstick er dan heel snel afgaat? Nergens voor nodig! Je kunt namelijk net zo goed een lippotlood onder je lipstick aanbrengen. Het effect is nog mooier als je een lippotlood gebruikt in dezelfde kleur als je lipstick. Kleur daarmee je hele lippen in en breng daarna je lipstick aan: zo blijft je lipstick voor een langere tijd zitten. Geen lippotlood in huis? Je kunt ook concealer gebruiken. Super handig!

Lees meer over…

[sf_button colour=”white” type=”standard” size=”large” link=”https://www.ingoedendoen.nl/volwassen/last-van-een-droge-huid-dit-helpt/” target=”_blank” icon=”” dropshadow=”no” extraclass=””]Een droge huid? Dit helpt![/sf_button][sf_button colour=”white” type=”standard” size=”large” link=”https://www.ingoedendoen.nl/volwassen/een-egale-huid/” target=”_blank” icon=”” dropshadow=”no” extraclass=””]Een egale huid[/sf_button][sf_button colour=”white” type=”standard” size=”large” link=”https://www.ingoedendoen.nl/tiener/de-make-spiegel-handig-en-veelzijdig/” target=”_blank” icon=”” dropshadow=”no” extraclass=””]De make-up spiegel[/sf_button]

Tip 3: Foundation + poeder

Er zijn verschillende manieren om je foundation aan te brengen. De beste manier is om een foundationkwast te gebruiken. Hiermee blijft je foundation goed zitten en bovendien¬†cre√ęer je met een kwast een mooier resultaat. Breng je foundation met lichte streken van binnen naar buiten aan. En zorg ervoor dat je geen dikke lading foundation op je gezicht smeert, maar hou het natuurlijk. Een dikke laag blijft niet vanzelfsprekend beter zitten. Als je klaar bent met het aanbrengen van je foundation, kun je een poeder gebruiken. Een poeder fixeert je foundation, waardoor deze n√≥g beter blijft zitten!

Tip 4: Fixing spray

Wil je er echt zeker van zijn dat je make-up de hele dag of avond blijft zitten, dan kun je een fixing spray gebruiken. Dit is de allerlaatste stap, want een spray breng je aan nadat je helemaal klaar bent met je make-up. Breng de spray ongeveer 20 cm van je hoofd af aan, zodat er een nevel ontstaat. Spray je van te dichtbij, dan heb je kans dat je make-up uitloopt, omdat de spray bestaat uit een vloeistof.

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten