Verzorg je voeten ook in de herfst en winter

Home » dossier » nagels » Verzorg je voeten ook in de herfst en winter

Voeten kleinHet is altijd even slikken zodra je beseft dat de laatste warme dagen van het jaar voorbij zijn. De herfsttijd breekt aan en gaat meestal ongemerkt over in de koude winter. De periode van luchtige kleren, slippertjes en open schoenen is voorbij en worden ingeruild voor winterse truien en dicht schoeisel. Veel vrouwen hebben de neiging om hun voeten alleen te verzorgen in de zomer, omdat hun voeten alleen dan voor anderen zichtbaar zijn. Maar een goede voetverzorging is juist van belang in de wintermaanden.

Voetverzorging in de winter

Het dragen van dichte schoenen kan leiden tot voetproblemen. Je voeten zitten hele dagen verstopt in een paar dikke sokken en in warme laarzen. Voeten gaan zweten en broeien in de sokke; een broedplaats voor bacteriën. Je hebt op deze manier meer kans op voetschimmel of eczeem. Maar ook het dragen van schoenen kan leiden tot eeltvorming of andere problemen met je voeten. Daarom adviseren we juist om je voeten tijdens de wintermaanden niet te vergeten.

Pedicure voor thuis

Pedicureset kopenWist je dat je voor een goede voetverzorging niet meer speciaal naar de schoonheidsspecialiste hoeft? Er zijn veel pedicuresets waarmee je makkelijk, snel en betrouwbaar je eigen voetverzorging kunt doen. De sets verschillen in mogelijkheden en daarmee in prijs. Met een slijpcilinder kun je bijvoorbeeld dikt eelt aan je hak en bal van de voet wegslijpen, een saffierfrees  is er in verschillende vormen en gebruik je bijvoorbeeld om ingegroeide (teen)nagels uit te slijpen, kalk- of schimmelnagels te slijpen en pijnlijke druk af te laten nemen. Maar ook kun je je nagels mooi maken met de pedicureset. Met een viltkegel polijst je je nagels waardoor zelfs nagellak overbodig wordt. Een pedicureset kopen zou dus voor jou misschien ook een slimme oplossing zijn. Handig om te weten dat je de meeste pedicuresets ook voor je manicure kunt gebruiken. Twee vliegen in één klap dus.

Verwennen

Naast dat het van belang is om je voeten in een goede conditie te houden is het uiteraard ook heerlijk om je voeten af en toe extra te verwennen Je voeten staan namelijk in nauw contact met de rest van je lichaam en ze brengen je toch altijd overal waar jij wilt.  Dus vul zo af en toe een heerlijk voetenbadje met lauwwarm water en voeg daar een heerlijk geurend badzout aan toe. Het warme water en de geur zullen een weldaad zijn voor je voeten, maar vooral voor jezelf. Heerlijk om te doen toch op een ijskoude winterdag?

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten