Wandelen na elke maaltijd goed voor diabetes patiënten

Home » volwassen » Wandelen na elke maaltijd goed voor diabetes patiënten

DaarLichaamsbeweging is goed voor de gezondheid. Daar is vrijwel iedereen het inmiddels over eens. Voor diabetes type 2 patiënten houdt het zelfs de bloedsuikerspiegel op peil, zo blijkt uit onderzoek. Wetenschappers uit Nieuw-Zeeland bewezen dat een korte wandeling na het eten meer effect heeft dan een wandeling van 30 minuten op een ander tijdstip.

Schommelende bloedsuikerspiegel

Personen met diabetes type 2 dienen hun bloedsuikerspiegel scherp in de gaten te houden. Deze schommelt namelijk vaak. Een van de manieren om de bloedsuikerspiegel op orde te houden is het maken van een ommetje na elke maaltijd.

Wetenschappelijk onderzoek uit Nieuw-Zeeland wees uit dat bloedsuikerspiegeldiabetes patiënten hier ontzettend veel baat bij hebben. Voor hun studie trommelden ze 41 volwassenen van ongeveer 60 jaar oud op. Zij kampten al minstens 10 jaar met diabetes type 2. De groep wordt in tweeën gesplitst. Een groep liep een week lang na elke maaltijd ongeveer 10 minuten. De andere groep liep 30 minuten per dag op een willekeurig tijdstip.

Wandelen verlaagt de bloedsuikerspiegel

De beide groepen worden na twee weken van rol verwisseld. De bloedsuikerspiegel werd nauwkeurig in de gaten gehouden. De wetenschappers onderzochten welke wandeling een positiever effect had op de bloedsuikerspiegel. Het onderzoek leverde uiteindelijk interessante resultaten op. Het bleek dat na iedere maaltijd de bloedsuikerspiegel ongeveer 12 procent lager was dan gemiddeld. Na het avondeten lag dit percentage zelfs op 22 procent.

Na elke maaltijd wandelen

Wandelen diabetes patiëntenPersonen met de diagnose diabetes kunnen dus het beste na elke maaltijd even een ommetje maken. Even een frisse neus halen nu het winter is kan nooit kwaad. Dit houdt de bloedsuikerspiegel stabiel en is beter voor de gezondheid.

Wellicht heeft iemand er zelfs minder medicatie door nodig. Uiteindelijk plukt de diabetes type 2 patiënten er de vruchten van.

 

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten