5 redenen om de bob te willen zijn

Home » tiener » 5 redenen om de bob te willen zijn

Er valt meer regen in een uur, dan in Afrika in een heel jaar. Er waait meer wind dan wat de windmolens kunnen verwerken. Maar dat weerhoudt jullie er niet van om naar een feestje te gaan vanavond. Dan zit er maar een ding op: fietsen door dit vreselijke weer of iemand moet de bob zijn. Wij hebben 5 redenen voor je op een rij gezet waarom lootjes trekken niet nodig is vanavond.

1. Van alcohol word je niet knapperdrinking mirror444

Alcohol verwijdt de bloedvaten en droogt je uit. Dit beide doet niet veel goeds voor je uiterlijk. Een gevolg van uitdroging is dat je rimpels krijgt. Door verwijde bloedvaten zwellen je ogen op en ga je er dof en ouder uitzien. Wil je het effect van alcohol op je eigen gezicht zien? Test het dan uit met de “drinking mirror” of “your face as an alcoholic”. Beide applicaties laten de effecten van alcohol op je uiterlijk zien. Drinking mirror is een applicatie die je ook kan downloaden op je smartphone.

2. Je haar (en voor de vrouwen make-up) blijft in model

De combinatie van wind en regen doen niet veel goeds voor je gestylde haar. Ook blijft je mascara wat beter zitten als je niet door een regenbui hoeft. Een avondje cola’s drinken, om ervoor te zorgen dat je haar en make-up als gewenst zitten, is een kleine prijs om te betalen.

3. Beter voor de portemonnee

Tenzij je besluit van Groningen naar Rotterdam te rijden en weer terug, vallen de kosten voor benzine mee. Al helemaal als jullie die kosten met elkaar delen. Alcoholische dranken zijn duurder dan frisdranken. Daarnaast ga je in een ander tempo drinken. Daar waar je vrienden flink doorgaan, zit jij naar twee colaatjes vol en stop je er even mee. Zo hou je geld over om bijvoorbeeld die leuke schoenen te kopen die je had gezien, uit eten te gaan met iemand die je vanavond leert kennen op het feestje of om wat leuks te doen komend weekend.

4. Geen oeps-wat-heb-ik-gedaan-gisterensleep-474312_1280

Alcohol zorgt ervoor dat je remmen minder worden en je minder snel schaamt. Daardoor doe je dingen die je normaal misschien helemaal niet zou doen. Dit kan verschillen van een directe opmerking tot onveilige seks hebben. Als bob voorkom je dit niet alleen bij jezelf, je kan ook je vrienden in de gaten houden en hun ervan behoeden om iets te doen waar ze mogelijk spijt van krijgen de volgende dag.

5. Met water heb je geen kater

Stel je even voor. Morgenochtend, als iedereen wakker wordt. De hoofden onder het dekbed verstopt omdat ze het daglicht niet kunnen verdragen. Hoofdpijn en buikpijn, misschien moet ze wel overgeven. Op dat moment sta jij op, fris en fruitig en kun jij de hele dag nog leuke dingen doen. Waaronder natuurlijk je vrienden uitlachen omdat ze een kater hebben en domme dingen hebben gedaan gisteravond.

Nog even kort samengevat:

  1. Als jij vanavond de bob bent en niet drinkt is dat goed voor je uiterlijk.
  2. Met de auto gaan zorgt ervoor dat je niet voor niks zolang bezig bent geweest met je haar en make up.
  3. Bespaar je geld en
  4. Je behoedte jezelf voor gĂȘnante gebeurtenissen
  5. Klap op de vuurpijl: je hebt geen kater morgen.

Dus wie is de bob vanavond?

Lekker verder lezen