Energiek en gefocust je doelen behalen

Home » tiener » Energiek en gefocust je doelen behalen

Merk je dat je goede voornemens naar de achtergrond zijn verdwenen? Is je focus weg en lukt het je niet om energievol je doelen te realiseren? Heb jij tips voor meer energie nodig zodat je jouw doelen haalt? Met deze 6 eenvoudige tips kun je energiek en gefocust je doelen behalen.

1. Omring je met gemotiveerde mensenjump-493889_1280

Waar je mee omgaat wordt je mee besmet. Negatieve mensen hebben de neiging je mee te trekken in hun negativiteit. Gemotiveerde mensen geven je meer energie en kunnen ideeën die succesvol zijn met je delen. Omring je dus met mensen die gemotiveerd zijn om hun doelen te halen zodat ze jou kunnen insprireren om jouw doelen na te streven.

2. Motiverende, succesvolle doelstellingen

In plaats van een doelstelling beginnen met “ik wil” of “ik ga proberen” werkt het veel beter om je doel te beginnen met “ik moet”. Maak verder je doelen niet te groot. Deel je grote doel op in deeltjes die je relatief snel kunt bereiken. Zo heb je sneller een succesmoment en successen werken motiverend. Stel tot slot je doelen voorop. Zo zijn je doelen motiverend, zorgen ze voor focus en wat geeft nu meer energie dan het behalen van je doelen?

3. Jouw doel, jouw focus, jouw verantwoordelijkheid

Je bent zelf verantwoordelijk voor je resultaten. Het heeft niks te maken met geluk of het lot. Hou je focus op je doelen. Staat een activiteit niet in het teken van het doel, dan is het beter om die activiteit te laten. Zodra je jouw doel haalt zul je blij zijn dat je een dergelijke activiteit hebt gelaten. Doe ook niet elke dag hetzelfde om je doel te behalen. Afwisseling werkt motiverend en houdt je energiek.

4. Houd je lichaam sterk en geest positief

Je lichaam houd je sterk en fit door op je voeding te letten en voldoende te bewegen. Als je fit bent is het makkelijker om energiek te blijven en focus te houden op jouw doel. Niets is zo slecht voor je focus als een negatieve gedachtegang. Leer jezelf aan om positief te denken voor een positieve en gemotiveerde geest. In plaats van denken aan hoe vervelend het is dat de trein tien minuten te laat is, kun je het zien als een mogelijkheid om een lekker kopje koffie te halen bijvoorbeeld.

5. Van je fouten kan je leren

Loop je ergens tegen aan bij het behalen van je doelen, dan kan je natuurlijk boos worden op jezelf. Beter is nog om te leren hiervan en je eigen tekortkomingen begrijpen. Zie het als een uitdaging om je doel te behalen ondanks je tekortkomingen. Laat het je motivatie zijn en blijf gefocust op je doel. Waak ervoor dat je door je tekortkomingen passief wordt. Passiviteit staat het behalen van je doel in de weg en leidt tot het mislukken van je doelen.

6. Wees niet te perfectionistisch en relativeer

Perfectionistisch zijn en hoge eisen aan jezelf stellen kunnen je een piekeraar maken. Piekeren maakt je passief en dat doet het behalen van je doelen geen goed. Niet denken dus, maar doen! Let er ook op dat je jouw successen relativeert. Blijf na het behalen van je doel ambitieus.

 

Lekker verder lezen