De 6 meest gezonde voedingsmiddelen

Home » volwassen » De 6 meest gezonde voedingsmiddelen

Gezonde voedingsmiddelen

We weten natuurlijk allemaal dat gezonde voedingsmiddelen goed zijn voor ons lichaam. En we weten ook dat er veel gezonde voedingsmiddelen bestaan, zoals fruit, groente, noten, mager vlees en vis. Van deze producten zijn sommige zo rijk aan gezonde voedingsstoffen, dat zij hartstikke goed zijn voor je lichaam. Wij zetten de top 6 voor je op een rij!

De meest gezonde voedingsmiddelen

Knoflook

Jep, knoflook is hartstikke goed voor je! Dit voedingsmiddel bevat de stof allicine en dat heeft een positief effect op je lichaam. Daardoor vergroot knoflook de weerstand tegen schimmels en infecties. De beste manier om knoflook te eten? Rauwe knoflook toevoegen aan je voedingspatroon! Je kunt het stiekem toevoegen aan het vlees dat je staat te bakken, of je kunt een heel klein beetje toevoegen aan een salade. En zo zijn er nog wel veel meer manieren om meer knoflook te eten.

Noten

In noten zitten ontzettend veel onverzadigde vetten en eiwitten. En laat dat nou net de bouwstoffen voor ons lichaam zijn! De stoffen maken dus deel uit van vele processen die in ons lichaam plaatsvinden. En wanneer je niet voldoende onverzadigde vetten eet, raakt je hormoonhuishouding uit balans. Hierdoor slaap je onder andere slechter en krijg je een slecht humeur.

Zalm

Het is een ongelofelijk lekkere vissoort, en dit voedingsmiddel is ook nog ontzettend goed voor je. Zalm bevat veel goede vetten en ook zitten er omega 3 vetzuren in, wat goed is voor je lichaam. Zo zorgt zalm onder andere voor een verlaging van het cholesterol in je lichaam, verkleint het de kans op hart- en vaatziekten, depressies en ontstekingen van gewrichten.

Avocado

Avocado is enorm voedzaam. Er zitten veel onverzadigde vetzuren in, die goed zijn voor je hart. Vaak bevat fruit veel koolhydraten, terwijl dit fruitsoort dat niet bevat. In een avocado zitten veel onverzadigde vetzuren die goed zijn voor je hart. Daarnaast zitten er ook veel vitaminen en andere voedingsstoffen in. Dat maakt de avocado zeer voedzaam. Weet je niet hoe je een avocado het beste kan eten? We hebben eerder een artikel geschreven over de verschillende manieren om een avocado te eten.

Gezonde voedingsmiddelen

Tomaten

In tomaten zit veel lycopeen. Dit is een stof dat je beschermt tegen de meeste hart- en vaatziekten en het helpt ontsteking aan de bloedvaten te voorkomen. Zijn ketchup en tomatensauzen dan ook gezond? Deels wel, aangezien de tomaten gekookt zijn voordat ze in deze voedingsmiddelen zijn verwerkt, zit daar ook lycopeen in. Maar daarnaast bevat ketchup en tomatensauzen ook veel suiker.

Broccoli

Broccoli is een zeer gezonde groente en staat daarom ook als enigste in de top 6. Brocolli zit boordevol met vitamine C. Ook zit er vitamine B1, B2, B3, B5, B6 en B11, vitamine A en E. En alsof dat nog niet genoeg was, zitten er ook veel mineralen in, zoals kalium, mangaan, fosfor, magnesium, calcium, zink en ijzer. Zeker een goede reden om brocolli één keer in de week op het menu te hebben staan.

Bonen

Bij bonen denk je niet zo snel dat ze hartstikke goed voor je zijn. Toch is het zo! Deze zaden zitten vol met onwijs gezonde voedingsstoffen, zoals eiwitten, antioxidanten, vezels, vitaminen en mineralen. Er zijn veel soorten bonen waaruit je kunt kiezen. Zo zijn er zwarte bonen, pintobonen, limabonen en natuurlijk de witte en bruine bonen.

Nu zijn er natuurlijk veel meer gezonde voedingsmiddelen dan deze zes. Daarom is deze lijst een indicatie van de gezondste voedingsmiddelen die er zijn! ūüôā

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe artikelen & vers nieuws over gezondheid!

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten