Last van een droge huid? Dit helpt!

Home » volwassen » Last van een droge huid? Dit helpt!

Droge huid

In deze koude maanden is het bijna vanzelfsprekend dat je een droge huid kunt krijgen. Het koude weer is dan ook niet heel bevorderlijk voor je huid. Het kan zelfs zo erg worden dat je last hebt van trekkerigheid, schilfers en rode plekjes op je huid. Wat je kunt doen tegen een droge huid? Wij geven je alle tips en informatie die je nodig hebt!

Dit kun je doen tegen een droge huid

Maakt je eigen huid te weinig eigen vetten aan, dan kun je al snel last hebben van een droge huid. Dit laagje beschermt je huid namelijk tegen uitdrogen. Ook een wisseling van seizoenen kan ervoor zorgen dat je huid droog en trekkerig aanvoelt. Dit zijn de tips die jou kunnen helpen om je huid minder droog te maken:

Tip 1: Volle crème en zachte reiniging

Gebruik een volle crème en laat deze goed in je huid trekken. Zo zit er weer een ‘laagje’ op je huid, wat je huid beschermt tegen uitdrogen. Ook een crème voor extra hydratatie is goed voor je huid. Daarnaast is het belangrijk om een romige en/of zachte reiniging te gebruiken. Een mild of sterk reinigingsproduct zorgt ervoor dat het ‘laagje’ van je huid, wat je huid dus beschermt, weer afgebroken wordt. Een zachte reiniging voorkomt dat. En zo krijg je ook een egale huid.

Tip 2: Producten die passen bij je droge huid

Gebruik voornamelijk producten die geschikt zijn voor de droge of gevoelige huid. Deze producten zijn zacht genoeg voor je huid. Ook een gezichtsmasker gebruiken kan prima, als er maar opstaat dat deze geschikt is voor de droge huid. Een gezichtsmasker is bovendien ook prima om de vochtigheidsgraad en het vetgehalte van je huid op peil te houden, wat je huid in balans brengt en zorgt voor het verwijderen van puistjes.

serum

Gezichtsserum Macrovita Olive-elia

Tip 3: Gebruik een serum

Een serum bestaat niet alleen voor je haar, maar je hebt ook serums die je huid goed kunnen verzorgen. Je brengt deze aan onder je dag- en nachtcrème. Hierdoor worden de cellen van je huid enorm goed verzorgt en gehydrateerd, het gevolg: je hebt minder last van een droge huid. Nog een voordeel is dat je huid nog meer vochtregulerende ingrediënten haalt uit de crèmes die je na je serum gebruikt. Dat is mooi meegenomen!

Lees meer over…

[sf_button colour=”white” type=”standard” size=”large” link=”https://www.ingoedendoen.nl/volwassen/een-egale-huid/” target=”_blank” icon=”” dropshadow=”no” extraclass=””]Een egale huid[/sf_button][sf_button colour=”white” type=”standard” size=”large” link=”https://www.ingoedendoen.nl/tiener/gezichtsmaskers-tegen-puistjes/” target=”_blank” icon=”” dropshadow=”no” extraclass=””]Gezichtsmaskers tegen puistjes[/sf_button][sf_button colour=”white” type=”standard” size=”large” link=”https://www.ingoedendoen.nl/tiener/puisten-verwijderen-omdat-puistjes-liever-kwijt-bent-dan-rijk/” target=”_blank” icon=”” dropshadow=”no” extraclass=””]Puistjes verwijderen[/sf_button]

Tip 4: Make-up dat bij je huid past

Een droge huid kun je niet alleen verhelpen door een goede verzorging, maar ook door make-up te gebruiken die geschikt is voor je droge huid! Er bestaat namelijk make-up die daarvoor uiterst geschikt is. Hoe je die herkent? Meestal staat dat wel op de verpakking. Gebruik je make-up, zorg er dan voor dat je óf een lichte dagcrème en vette make-up (zoals foundation) aanbrengt, óf gebruik een vettige dagcrème met lichte make-up.

Tip 5: Douche niet te heet en te vaak

Elke dag douchen is niet zo goed voor je huid als je denkt. Je huid droogt er namelijk van uit, omdat je dan telkens zeep gebruikt die het natuurlijke laagje van je huid weghaalt. En deze beschermt je huid juist. Douche dus het liefst niet elke dag, maar om de dag. Ook te heet douchen is niet goed voor je huid. Door het hete water wordt er vocht onttrokken uit je huid en vindt er uitdroging plaats. Mis je het comfort van dagelijks douchen? Met een Sunshower maak je het extra de moeite waard op de dagen dat je wel onder de stralen gaat staan. Een aanrader!

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten