Zo creëer je prachtig glanzend haar

Home » volwassen » Zo creëer je prachtig glanzend haar

glanzend haar

Het glanzende haar dat je in tijdschriften en op de televisie ziet, is in het echt maar moeilijk te evenaren. Laten we reëel blijven: dat haar zullen we nóóit krijgen. Toch kun je je haar een stuk meer laten glanzen en dan ziet het er ook gelijk enorm verzorgd uit. En geef nou toe, we willen allemaal toch prachtige lokken hebben?

Glanzend haar in 3 stappen

Stap 1: Haarproducten

Gezond haar creëren, begint al in de douche. Waar veel mensen de mist in gaan, is dat zij te veel (styling)producten gebruiken. Shampoo hier, conditioner daar, mousse erin en nog een paar spraytjes in het haar. Beperk het gebruik van producten. Gebruik in de douche maximaal twee producten: één keer je haar spoelen met shampoo en één keer je haar voeden met conditioner. Gebruik ook hier niet te veel van, van beiden heb je maar een dot ter grootte van een euromunt nodig. Zo verzwaar je je haar niet. Ook bevatten veel haarproducten alcohol, deze drogen je haar uit. Let dus goed op het etiket voordat je het gebruikt! Zo krijg je dus gezonder haar, en groeit je haar sneller.

Stap 2: Trucje in de douche

Wanneer je de meeste glans in je haar hebt? Als je haarschubben gesloten zijn. Van de buitenkant bestaat je haar uit schubben die over elkaar liggen. Als de schubben gesloten zijn, ontstaat er een glad oppervlak. Het licht wordt weerkaatst en dat zorgt voor glanzend haar. Zitten de schubben niet goed tegen elkaar aan, dan kan het licht niet weerkaatsen en dat zorgt dan op zijn beurt weer voor dof haar. Goed nieuws: met een simpel trucje kun jij je haarschubben laten sluiten. Eindig het haren wassen altijd met koud water. Als je dit een paar keer doet, krijg je vanzelf meer glans in je haar!

Lees meer over…

[sf_button colour=”white” type=”standard” size=”large” link=”https://www.ingoedendoen.nl/volwassen/haren-wassen-wat-is-het-beste/” target=”_blank” icon=”” dropshadow=”no” extraclass=””]Haren wassen[/sf_button][sf_button colour=”white” type=”standard” size=”large” link=”https://www.ingoedendoen.nl/volwassen/haargroei/” target=”_blank” icon=”” dropshadow=”no” extraclass=””]Zo snel groeit je haar[/sf_button][sf_button colour=”white” type=”standard” size=”large” link=”https://www.ingoedendoen.nl/volwassen/tips-voor-mooi-en-gezond-haar/” target=”_blank” icon=”” dropshadow=”no” extraclass=””]Mooi en gezond haar[/sf_button]

Stap 3: Gebruik glans spray

De laatste stap is gelijk ook de belangrijkste stap. Want met glansspray krijgt je haar een instant boost waardoor het intens gaat glanzen. Glans spray wordt vaak gebruikt voor dof haar als finishing touch, het is als het ware een top coat voor je lokken. Wat glansspray precies is? Het is een superlicht goedje voor in je haar en vaak heeft het een heerlijke subtiele geur, waardoor je haar ook nog eens lekker gaat ruiken. Een paar keer sprayen kan al genoeg zijn om mooi glanzend haar te creëren. Is je haar er nog iets erger aan toe? Dan kun je natuurlijk altijd iets meer gebruiken. En wil je nog meer glans creëren, dan kun je je haar steil maken met een stijltang. Steil haar glanst namelijk meer dan krullend haar.

glanzend haar

Dreamcoat glansspray – 1000 ml

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten