Traphekje voor je kind

[wpseo_breadcrumb]

Voordat je het weet is het zo ver. Je kleine baby is ineens niet zo klein meer en begint een echte dreumes te worden. Waar je baby eerst nog rustig op één plekje zat te spelen, begint hij of zij nu het hele huis te verkennen. Het wordt tijd om je huis kindvriendelijk en veilig te maken. Het is erg belangrijk om dit op tijd te doen, zodat je ongelukken kan voorkomen. Je kindje heeft nu totaal nog geen idee van de gevaren in en rondom het huis en de gevolgen hiervan.

De veiligheid in huis

TraphekjeVaak vergeten ouders om een heleboel plekken in het huis te beveiligen, die gevaarlijk zouden zijn voor hun kinderen. Denk hierbij aan lage stopcontacten of kabels die niet goed zijn weg gewerkt. Een goede tip om deze plaatsen op te sporen is om zelf eens op handen en knieën door de kamer te gaan en te kijken door de ogen van je dreumes. Denk hierbij aan stopcontactbeveiliging en hoekbeschermers. Hoekbeschermers zijn ervoor bestemd om scherpe punten van meubels af te dekken. Verder is het belangrijk om de schoonmaakmiddelen achter slot en grendel te zetten en geen giftige planten in huis te hebben. Zonder dat je het door hebt, kan je kind iets in zijn of haar mondje stoppen.

Traphekje

Een van de belangrijkste benodigdheden voor de veiligheid in het huis voor je kleintje is het traphekje. Door middel van het traphekje zorg je ervoor dat je kind niet zomaar de trap op en af kan klimmen. Fabrikanten geven niet aan dat er een minimum leeftijd is verbonden aan een traphekje, maar de maximale leeftijd is ongeveer 2 jaar. Vanaf deze leeftijd lukt het sommige kindjes om over een traphekje heen te klimmen. Op het moment dat je kindje goed en veilig zelf de trap op en af kan lopen, is het traphekje niet meer nodig.

Soorten traphekjes

Er zijn verschillende soorten traphekjes. Zo heb je bijvoorbeeld hekjes die je vast kunt klemmen, maar je hebt ook de variant die je vast kunt schroeven. Het voordeel van een klemhekje is dat je deze gewoon vast kunt klemmen en je niet hoeft te boren waardoor er geen beschadigingen ontstaan. Daarnaast heb je nog keuze uit het soort materiaal van het hekje. Dit is een kwestie van persoonlijke smaak.

Waar moet je op letten?

Bij een traphekje moet je er goed op letten dat hij op de juiste manier is gemonteerd. Zorg dat hij echt op de eerste traptrede staat en maak geen gebruik van harmonica hekjes, deze zijn namelijk erg onveilig. Ook moet je er voor oppassen dat je kindje niet met het hoofdje tussen de spijlen kan komen. Vooral bij de leuning van de trap kan dit erg gevaarlijk zijn. Let er ook op wat er in de buurt staat van het traphekje. Zet bijvoorbeeld nooit een krukje of een stoel vlakbij. Deze kan het kindje namelijk bij het traphekje neerzetten om er overheen te klimmen.

[button link=”http://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=23739&url=http%3A//www.bol.com/nl/s/baby/zoekresultaten/N/11368/page/2/sc/baby_safety/searchtext/traphekjes/index.html&f=TXL&name=traphekje” color=”orange” newwindow=”yes”] Budget traphekjes[/button]

[button link=”http://shopvoorgezondheid.nl/veiligheid/veiligheid-in-huis?utm_source=ingoedd&utm_medium=tekstlink&utm_campaign=micro” newwindow=”yes”] KiddyGuard traphek[/button]

 

 

 

[box] Verwante artikelen

Ongelukken in huis voorkomen

Babyweegschaal

Koortslip bij baby

[/box]

Meest recente berichten