Kun je rimpels voorkomen?

Home » dossier » rimpels » Kun je rimpels voorkomen?

Het liefst willen we stiekem allemaal wel dat het nog eindeloos duurt voordat de eerste rimpels komen opdagen. Het hebben van rimpels staat namelijk ook voor veroudering; en daar zijn we met zijn allen nog nét niet klaar voor. De grote vraag waar wij ons dan allemaal mee bezig houden is: kun je je rimpels voorkomen?

Zo ontstaan rimpels

Vanaf een jaar of 30 beginnen de eerste rimpels zich bij de meeste mensen te vormen. Dit komt door verschillende veranderingen. Ten eerste vinden er veranderingen plaats in je hormoonhuishouding. Dat geldt niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen. Bij mannen gebeurt dat wel in mindere mate. Door die veranderingen in je hormoonhuishouden verliest je huid haar elasticiteit. Collageen wordt in het bindweefsel afgebroken en hierdoor kan het minder vocht vasthouden. Het gevolg: je huid wordt erg droog. Ook krimpt je celmassa, wordt je celvernieuwing langzamer en ontstaat er een tekort aan lipiden. Hierdoor veroudert je huid en ontstaan er rimpels, waar je helaas niets aan kunt doen.

Rimpels ontstaan ook door je eigen handelen. En aan deze factor kun je zeker zelf iets aan doen. Rimpels worden namelijk sneller zichtbaar door alcohol, roken, stress, zonlicht, ongezond eten en niet genoeg drinken. Dit kan er allemaal voor zorgen dat de elasticiteit van je huid wordt verminderd.

rimpels voorkomen

Kun je je rimpels voorkomen?

Op de natuurlijke rimpelvorming van je huid (wat vooral veroorzaakt wordt door je hormoonhuishouding) kun je niets doen. Helaas kunnen we niet volledig rimpelloos door het leven; vroeg of laat komen ze toch wel opdagen. Hoe graag we het ook willen, het volledig voorkomen van rimpels is niet mogelijk tenzij je flink wilt investeren in botox. Maar; deels kun je er wel voor zorgen dat je rimpels minder snel zichtbaar worden. Je kunt namelijk wel invloed uitoefenen op je eigen handelen. Hoe je dat doet? Met de volgende tips!

  • De belangrijkste tip tegen rimpels is om de zon zo veel mogelijk te vermijden. Je kunt er niet jong genoeg mee beginnen! Draag een pet of hoed in de zon en gebruik zoveel mogelijk zonnebrandcr√®me. Ook een zonnebril helpt goed tegen rimpels onder je ogen.
  • Reinig je huid op een milde manier. Zeep met veel alcohol maakt je huid sneller droog.
  • Vermijd roken en alcohol. Dit veroudert je huid sneller. Drink daarentegen veel water en eet veel voedingsmiddelen met omega-3-vetzuren. Deze houden je huid jonger.
  • Relax! Door veel te ontspannen, stress te vermijden en voldoende nachtrust te hebben, herstelt je huid zich beter en zo kun je rimpels voorkomen.
  • Haal je make-up er altijd af voordat je gaat slapen. Laat je het op je huid zitten, dan heeft je make-up de tijd om het collageen in je huid af te breken, omdat het dan in je pori√ęn dringt.
  • Gebruik een vochtinbrengende cr√®me om je gezicht goed te verzorgen. Zo raakt je huid minder snel uitgedroogd, en voelt het soepel en zacht aan.

Hopelijk heb je nu genoeg informatie gelezen over het voorkomen van je rimpels. Succes!

blog                            verwijderpen                        lierac

Biotherm Anti-rimpel crème                  Rimpel verwijder pen                  Lierac Anti-rimpel crème

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten