Zo kom jij de feestdagen door!

Home » volwassen » Zo kom jij de feestdagen door!

feestdagen

Iedereen stelt zich Kerstmis als volgt voor: feestelijke kleding, de nodige versiering, een exclusief diner en twee gezellige dagen met je familie. Veel mensen vinden Kerstmis daarom onwijs gezellig terwijl andere mensen ieder jaar weer tegen deze dagen opzien. Waarom? Omdat de feestdagen¬†gezellig ‘moeten’ zijn. Dit kan veel stress met zich meebrengen. Hoe overleef je de drukte en de stress met de feestdagen? En hoe vier je Kerstmis als je helemaal alleen bent?

Stress tijdens de feestdagen

Je hebt te lang gewacht en je moet nog ontzettend veel dingen doen

Whoops, je hebt nog een paar dagen voorbereiding te gaan en je moet nog ontzettend veel doen. De feestdagen brengen enorm veel stress met zich mee, want je moet nog cadeautjes kopen, langsgaan bij familie, een exclusief kerstdiner voorbereiden en nog veel meer andere dingen. Relax, en schrijf alles even op een to-do lijstje. Ga alle dingen rustig even af en ga niet onnodig zitten stressen. Je hoeft alles niet tot in de puntjes te plannen, uiteindelijk valt alles wel op zijn plek.

Je hebt een glaasje te veel op en je hebt je laten gaan tijdens het kerstdiner

Heb je toch een glaasje wijn meer gedronken dan je van te voren dacht: zo erg is het niet. En ook al heb je behoorlijk veel gegeten tijdens het kerstdiner en eigenlijk al die dagen erna ook wel: het geeft niet. Geniet van de feestdagen, want ze duren maar een paar dagen. Bovendien kom je niet aan tussen kerst en oud & nieuw, maar tussen oud & nieuw en kerst. Pak dus je healthy living na de feestdagen gewoon weer op, en je bent gelijk weer fit na de feestdagen. Kom maar op met die oliebollen!

Je hebt absoluut geen zin om een bepaald familielid te zien

Je kijkt er elke keer weer tegenop: je familie bezoeken met Kerstmis. Ieder jaar heeft je schoonmoeder weer hetzelfde trekje en beginnen de kinderen weer met schreeuwen. En wat dacht je van die vervelende oom die ieder jaar weer hartstikke dronken is en het daardoor helemaal verpest voor de rest van de familie. Vorig jaar had je zelfs ruzie met je broer, wat ging om een akkefietje uit het verleden wat jullie nog steeds niet opgelost hebben. Dit jaar zal het vast niet beter verlopen… Houd daarom je verwachtingen realistisch. Ga niet denken dat het dit jaar hartstikke leuk gaat worden als de feestdagen al een aantal jaren geflopt zijn. Houd rekening met het feit dat er irritaties zullen zijn.

Lees meer over…

[sf_button colour=”white” type=”standard” size=”large” link=”https://www.ingoedendoen.nl/tiener/snel-weer-fit/” target=”_blank” icon=”” dropshadow=”no” extraclass=””]Fit na de feestdagen[/sf_button][sf_button colour=”white” type=”standard” size=”large” link=”https://www.ingoedendoen.nl/volwassen/zo-maak-je-het-kerstdiner-leuk-voor-kinderen/” target=”_blank” icon=”” dropshadow=”no” extraclass=””]Het kerstdiner leuk maken[/sf_button][sf_button colour=”white” type=”standard” size=”large” link=”https://www.ingoedendoen.nl/volwassen/vijf-beste-anti-kater-middelen/” target=”_blank” icon=”” dropshadow=”no” extraclass=””]Tips tegen een kater[/sf_button]

Er wordt de hele tijd gevraagd of je al een vriendje hebt

Mensen, stop! Bij het volgende familielid dat je vraagt of je nu eindelijk al aan de man bent, ga je flippen. Nee, je bent helemaal alleen en eigenlijk vind je het absoluut niet erg. Jij vind het tot nu toe helemaal prima om iedere avond in je bambi pyjama en met een flinke zak chips voor de tv te zitten. Maar het lijkt wel alsof iedereen het even in wilt wrijven, dat je nu eindelijk eens een man moet zoeken en dat je je toch eens moet settelen. Helaas kun je niet voorkomen dat mensen dit aan je gaan vragen, maar¬†be prepared…

Je zit alleen thuis tijdens de feestdagen en je hebt er nu al geen zin in

Maar liefst 65% van de single vrouwen zien op tegen de feestdagen, en niet alleen zij zien er tegen op. Mensen die het bijvoorbeeld niet goed kunnen vinden met hun familie of die om een of andere reden ook alleen thuis zitten zien √≥√≥k tegen deze dagen op. Hoe kun je kerst dan een beetje leuk maken? De meeste mensen die op zien tegen de feestdagen, vinden het niet leuk dat ze eraan herinnerd worden dat ze alleen zijn. De enige remedie daartegen is: ga leuke dingen doen! Blijf jezelf bezig houden, wanneer je¬†de hele dag¬†op de bank gaan zitten ga je alleen maar tobben. Je hoeft er ook echt geen andere mensen bij te betrekken, zelfs koekjes bakken kan al leuk zijn. En wees positief: kerstruzie’s maak je gelukkig niet mee!

Happy holidays!

 

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten