Dit is waarom detoxen onzin is

Home » volwassen » Dit is waarom detoxen onzin is

Tegenwoordig is het helemaal hip om een paar dagen te gaan detoxen. Detoxen zorgt ervoor dat je lichaam ‘ontgift’ wordt; een paar dagen lang leef je op ultiem gezonde drankjes die ervoor zouden moeten zorgen dat alle gifstoffen uit je lichaam worden gehaald. Maar is detoxen wel zo goed voor je als er wordt beweerd?

Waarom zou je gaan detoxen?

Veel mensen beginnen met detoxen, omdat ze hun lichaam willen reinigen. Dagelijks wordt je blootgesteld aan allerlei giftige stoffen die binnenkomen via het drinkwater, voeding, de lucht of gebruiksvoorwerpen. Van nature reinigt het lichaam zichzelf door afvalstoffen te filteren en te verwijderen, maar tegenwoordig krijg je zoveel giftige stoffen binnen, dat het lichaam dit niet meer bij kan houden. Het schijnt dat het lichaam deze giftige stoffen vervolgens opslaat in vetcellen en dat alleen detoxen helpt om deze schadelijke stoffen weer uit je vetcellen te halen.

detoxen

Nu zul je denken: hoe krijgt ons lichaam dan zoveel giftige stoffen binnen? Denk eens aan de volgende voorbeelden:

  • Roken
  • Cosmetica
  • Veel suiker
  • Alcohol
  • Bewerkt voedsel
  • Luchtverontreiniging
  • Medicijnen

Dit doet detoxen écht met je lichaam

Je krijgt er niet meer energie van
Waar veel mensen dus denken dat detoxen enorm goed is voor je lichaam, zit er zeker ook een keerzijde aan. Er zijn veel tegengeluiden te vinden over het feit dat je een paar dagen lang niets eet, maar alleen sapjes drinkt. Zo wordt er bij detoxen altijd belooft dat je bergen met energie krijgt en dat je na het detoxen ook positiever in het leven staat. Vaak is dat in de werkelijkheid helemaal niet zo, en val je na het detoxen weer gewoon in je ‘oude’ ritme, alsof er niets is veranderd.

Lees meer over…

[sf_button colour=”white” type=”standard” size=”large” link=”https://www.ingoedendoen.nl/volwassen/detox-je-lichaam-tips-and-tricks/” target=”_blank” icon=”” dropshadow=”no” extraclass=””]Zo krijg je meer energie![/sf_button][sf_button colour=”white” type=”standard” size=”large” link=”https://www.ingoedendoen.nl/volwassen/detox-je-lichaam-tips-and-tricks/” target=”_blank” icon=”” dropshadow=”no” extraclass=””]Detox je lichaam[/sf_button][sf_button colour=”white” type=”standard” size=”large” link=”https://www.ingoedendoen.nl/tiener/tips-meer-energie/” target=”_blank” icon=”” dropshadow=”no” extraclass=””]Tips voor meer energie[/sf_button]

Je krijgt bijna geen calorie√ęn binnen
Veel mensen zijn moe wanneer ze aan het detoxen zijn. Dat is logisch, want je krijgt niet genoeg calorie√ęn binnen, waar ieder mens zijn energie uithaalt. Je leeft een paar dagen alleen op sapjes. Denk eens aan al die voedingsstoffen die je lichaam niet binnenkrijgt. Dat zijn er een heleboel! Ook komen bepaalde organen onder druk te staan, doordat gifstoffen het lichaam moeten verlaten. Onder andere je lever, je galblaas, je maag en je darmen komen extra onder druk te staan. En deze belasting kost je lichaam ook hartstikke veel energie.

Detoxen is een belasting voor je lichaam
Ook is detoxen niet iets wat je ‘zo maar even’ kunt doen. Vaak moet je je even voorbereiden op een detox, omdat je niet zomaar¬†kunt stoppen met het voeden van je lichaam. Ook is het gevaarlijk om een detox onjuist uit te voeren.¬†Er kunnen klachten ontstaan als je ontgiftingsverschijnselen hebt, zoals misselijkheid, duizeligheid, hoofdpijn en stemmingswisselingen.

Kortom: detoxen is helemaal niet zo goed voor je lichaam als je denkt.¬†Daarom geven wij als tip mee om niet een paar dagen compleet op sapjes te gaan leven om je lichaam te ‘ontgiften’, maar om een gezonde leefstijl te cre√ęren zodat je helemaal niet hoeft te ontgiften.¬†

gezondlevenboek

Boek: Gezond leven doe je zo!

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten