Energietekort? Zo krijg jij meer energie!

Home » volwassen » Energietekort? Zo krijg jij meer energie!

De dagen worden steeds korter en het lijkt wel alsof je energie met de dag afneemt. Veel mensen hebben in deze koude dagen last van vermoeidheid. Het is natuurlijk ook even wennen dat het sneller donker wordt, maar het liefst kom je snel van je vermoeidheid af. Gelukkig kunnen een paar veranderingen in je leefstijl er al voor zorgen dat je je vitaler en levendiger voelt. Lees je mee?

De oorzaken van energietekort

Het is hartstikke vervelend om energietekort te hebben. De dagen voelen lang aan en halverwege de dag heb je al vaak een dip. Na deze hopeloze lange werkdag (die driedubbel zo lang aanvoelt) kom je thuis en heb je helemaal geen zin meer om iets te ondernemen. Uiteindelijk val je die avond (te) laat in slaap en moet je de volgende ochtend alweer vroeg opstaan. Hoe lang of kort je ook slaapt, het voelt elke dag weer aan alsof je geen energie hebt.

Wanneer je te weinig energie hebt, kan dit meerdere oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaak is het feit dat we een stressvol leven leiden. We hebben altijd haast en door de stress die lang aanhoudt, krijg je last van lichamelijke en/of geestelijke vermoeidheid. Ook te weinig lichaamsbeweging of een ongezond eetpatroon kan zorgen voor te weinig energie. Te weinig ijzer kan daarnaast ook een oorzaak zijn. IJzertekort is vaak het gevolg van een ongezond eetpatroon. Als je gewoon gevarieerd eet en gezond bent, heb je weinig kans dat je een ijzertekort oploopt.

energietekort

Zó krijg je weer meer energie

  • Probeer een Wakeup Light uit

De mens is ervoor gemaakt om wakker te worden wanneer het buiten licht wordt en de vogels vrolijk fluiten. In de koude wintermaanden gaat dat er wel anders aan toe: we worden bruut wakker gemaakt door de wekker en ook nog eens wanneer het buiten nog hartstikke donker is. Gelukkig is daar een oplossing voor! Een Wakeup Light bootst het zonlicht na, waardoor je ’s ochtends veel ‘natuurlijker’ wakker wordt. Het lijkt net alsof de zon echt opkomt in je slaapkamer. Het gevolg: je wordt¬†wakker met meer energie. ¬†Een Wakeup Light tegen vermoeidheid werkt dus prima. Zeker eens proberen dus!

  • Beweeg¬†vaker voor een betere conditie

Door je lichaam te versterken, krijg je meer energie. Beweeg meer, ga bijvoorbeeld hardlopen of doe eens aan krachttraining; zo kun je je lichaam sterker maken. Niet alleen krijgt je lichaam zelf een oppepper en kan deze meer aan, ook wordt je mentaal sterker. Je hebt het gevoel dat je meer aan kan. Dit is wel pas het gevolg als je voor een langere tijd sport, maar je zult er zeker meer energie door krijgen.

Lees meer over…

[sf_button colour=”white” type=”standard” size=”large” link=”https://www.ingoedendoen.nl/volwassen/herfstdip-zo-krijg-meer-energie/” target=”_blank” icon=”” dropshadow=”no” extraclass=””]Tips tegen een herfstdip[/sf_button][sf_button colour=”white” type=”standard” size=”large” link=”https://www.ingoedendoen.nl/volwassen/wake-up-light-vermoeidheid/” target=”_blank” icon=”” dropshadow=”no” extraclass=””]Tips voor meer energie[/sf_button][sf_button colour=”white” type=”standard” size=”large” link=”https://www.ingoedendoen.nl/volwassen/wake-up-light-vermoeidheid/” target=”_blank” icon=”” dropshadow=”no” extraclass=””]Een Wake-up Light[/sf_button]

  • Verbeter je slaapritme

Hoe dieper je slaapt, hoe beter je nachtrust. Dat is waarom een effectief dutje overdag ook beter is wanneer hij kort is, dan wanneer hij twee uur lang duurt. En dat is ook de reden dat een diepe slaap van 8 uur lang beter werkt dan een van 10 uur lang. Een kortere nachtrust (die nog steeds lang genoeg is) geeft je daarom ook meer energie dan een slaap dat lang duurt. Maar hoe slaap je dieper? Zorg ervoor dat het donker is, stil en niet te koud of te donker in je slaapkamer. Zorg ervoor dat je voor het slapen kalm bent, dus geen stress, geen alcohol, geen cafe√Įne en even geen tv. Ook is het belangrijk dat je elke dag rond dezelfde tijd naar bed gaat, zo wordt het een gewoonte.

  • Slik vitaminepillen tegen tekort aan vitamines

Wanneer je een energietekort hebt, kan het een oplossing zijn om vitaminepillen te nemen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je je beter voelt. Maar voor welke vitaminepillen moet je dan kiezen? In de meeste gevallen is een gewone multivitaminetablet voldoende. Koop je aparte vitamines en mineralen, dan kun je al snel het overzicht kwijt raken over wat je nou binnenkrijgt. Zo kun je ook gemakkelijk een te hoge dosering binnenkrijgen.

supradyn              wakeuplight

                           Supradyn Complex Forte РMultivitamine               Wakeup Light РPhilips

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten