Je gebit gezond houden

Home » volwassen » Je gebit gezond houden

Een gezond gebit en tandvlees is belangrijk om je gezondheid op conditie te houden. Om een gezond gebit te houden moet jeĀ zelf een aantal dingen doen. In dit artikel wordt je duidelijk gemaakt hoe je jouw gebit zo goed mogelijk kunt onderhouden.

Hoe houd ik mijn gebit gezond?

Wil jij je gebit gezond houden? Een gezond gebit houd je door je mond goed te verzorgen. Het belangrijkste hulpmiddel hiervoor is een goede tandenborstel. Gebruik bij voorkeur eenĀ elektrischeĀ tandenborstel. Dit om de simpele reden dat een elektrische tandenborstel je gebit beter reinigt. De borstel kop van een elektrische tandenborstel moet je om de drie maanden vervangen.

Mocht je echter nog met de gewone tandenborstel je tanden poetsen, dan kun je datĀ het beste op de volgende manier doen. Ā Begin aan de binnenkant en werk via de buitenkant naar de bovenkant. Dit worden ook wel de 3 B’s genoemd.

De juiste hoek

Belangrijk bij het poetsen is dat je de tandenborstel schuin moet houden in een hoek van 45 graden. Zorg dat naast de tanden de kiezen ook goed worden gereinigd. Probeer ook de achterkant van de achterste kies mee te pakken.

Houd je borstel dus schuin. Doe dit in een hoek van 45 graden. Ā Poets niet te hard. Dit kan namelijk er voor zorgen dat je tandvlees beschadigd raakt, waarna je tandvlees gaat bloeden. Hier kun je lichamelijk last van krijgen.

Aangeraden wordt om korte ronde bewegingen te maken. Het voordeel van een elektrische tandenborstel is dat je geen rekening hoeft te houden met de manier waarop je poetst. Dit gaat automatisch, aangezien het borsteltje zelf rond draait.

Er zijn ook borstels van Philips die een meer poetsende beweging maken. Dat voelt soms prettiger. Zeker bij mondzorg voor ouderen die overschakelen van zelf naar automatisch poetsen.

Denk erom dat je niet alleen je tanden poetst voor het slapen gaan, maar minimaal 2 keer per dag. Of je kunt voor je het weet een bezoek aan tandarts Hongarije brengen šŸ˜‰

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten