Koolhydraatarm dieet voor mensen met overgewicht

Home » volwassen » Koolhydraatarm dieet voor mensen met overgewicht

Heb je last van overtollige kilo’s of zelfs van overgewicht? Het koolhydraatarm dieet is de oplossing om van jouw overtollige kilo’s af te komen en overgewicht te verliezen. Voor zover ik weet is een koolhydraatarm dieet de enige manier om snel en blijvend overtollige kilo’s te verliezen. Heel veel succesvolle diëten lijken op het koolhydraatarm dieet of zijn een koolhydraatarm dieet, via dit artikel laat ik zien hoe een koolhydraatarm dieet in de basis werkt.

koolhydraatHoe werkt een koolhydraatarm dieet?

Koolhydraten en suikers worden tijdens het koolhydraatarm dieet zoveel mogelijk vermeden. Het diner bestaat voornamelijk uit eiwitrijke producten en groente, tijdens de lunch eet je een salade, het ontbijt is bij veel koolhydraatarme diëten het enige moment waarop je wel koolhydraten eet. In de basis is dit het dieet, maar natuurlijk zijn er nog veel meer dingen waar je rekening mee dient te houden. Het wordt bijvoorbeeld afgeraden om alcohol, sap of frisdrank te drinken. Tijdens een koolhydraatarm dieet drink je enkel water, koffie of thee.

De beste start van een koolhydraatarm dieet

In het begin ga je aardig wat kilo’s verliezen, de eerste kilo’s vliegen van jouw lichaam af. Het lijkt allemaal vanzelf te gaan, tot je merkt dat het niet meer zo vlug gaat. Jouw lichaam heeft de vertering aangepast en het lichaam merkt dat er minder energie binnenkomt. Er wordt vanaf dit moment zo zuinig mogelijk omgesprongen met de energie die je nog wel tot je neemt. In deze fase van het koolhydraatarm dieet is het belangrijk om sterk te blijven en aan jouw gezonde voedingspatroon vast te houden. Je merkt dat je op deze manier nog een aantal kilo kunt verliezen, je gaat jouw gewicht vanaf dat moment vasthouden.

Trap niet in de 10 grootste leugens op het gebied van voeding!

Ga je na het verliezen van gewicht weer op deze oude manier verder? Dan wordt het onmogelijk om jouw slanke figuur stand te laten houden. Het is belangrijk om op een andere manier te gaan eten, waardoor je het gezonde gewicht gaat behouden. Zeer waarschijnlijk eet je minder koolhydraten dan voorheen en wordt het een strijd om de juiste balans te vinden tussen veel koolhydraten en minder koolhydraten. Na verloop van tijd blijkt jouw koolhydraatarme dieet goed vol te houden en heb je jezelf opeens een nieuwe levensstijl aangeleerd.

Beginnen met hardlopenSporten voor een strakker lijf

Ben je tevreden met je nieuwe gewicht, maar zou je graag een wat strakker lijf willen? Dan is het vanaf dat moment noodzakelijk om te starten met krachttraining en cardio. Je kunt op deze manier jouw conditie vergroten en meer spiermassa aanmaken. Ik raad je aan om kracht- en conditietraining te combineren, op deze manier sla je twee vliegen in één klap. Crossfit is een voorbeeld waarbij de combinatie tussen kracht- en conditietraining wordt gemaakt. Crossfit is een vrij zware manier van bewegen, maar enorm effectief voor jouw lijf. Crossfit kun je thuis doen, je kunt het echter ook bij jouw lokale sportschool doen om gemotiveerd te worden door een groep. In een groep haal je vaak het beste uit jezelf en word je opgezweept door een coach die jou tot de beste resultaten brengt.

Artikel geschreven door Gezondsnel.nl

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten