Revalideren in het buitenland

Home » volwassen » Revalideren in het buitenland

Wanneer je gaat revalideren is dit met het doel uiteindelijk opnieuw ‘valide’ te worden. Valide is volgende De Dikke Van Dale: tot werken in staat zijn, gezond zijn.

Wanneer je bijvoorbeeld een ongeval, blessure, hernia of hartinfarct hebt gehad in hierdoor minder valide bent geworden, kan het zo zijn dat je met behulp van revalideren weer terug op je oude, of hier dicht tegen aan, krachten en sterkten kunt komen. Je mobiliteit verbeteren is hierbij het voornaamste doel.

Behandelplan bij revalidatie

Bij het revalideren helpt een kinesitherapeut, revalidatietraininer of trainingtherapeut je bij het revalidatieproces. Wanneer er aan de slag wordt gegaan met een medische specialistische revalidatie dient er een behandelplan te worden opgesteld.

Belangrijk is dat er dan wordt gekeken naar welke beperkingen er op dit moment zijn in het dagelijks leven en welke problemen dit oplevert en anderzijds dient te worden gekeken naar hoe deze opgelost dienen te worden. Alle antwoorden staan uiteindelijk in het behandelplan zodat het doel duidelijk voor ogen is.

revalderen

Dit kan zowel betrekking hebben op de mobiliteit maar ook op het werk of de vrije tijd en hoe deze ingevuld dient te worden. Een behandelplan wordt uiteraard altijd op maat gemaakt omdat iedereen andere klachten heeft.

Nadat het behandelplan is opgesteld

Revalideren kan worden gedaan in een speciaal revalidatiecentrum, een ziekenhuis, een specialist of een verpleeghuis. Vaak krijg je ook oefeningen mee naar huis die je dan als ‘huiswerk’ dient te maken.

Er is daarnaast ook sprake van poliklinisch of klinisch revalideren. Wanneer je poliklinisch revalideert bezoek je een revalidatiecentrum of andere instelling zonder hier te overnachten. Wanneer je in een ziekenhuis overnacht is de revalidatie klinisch.

Revalideren in het buitenland

Wanneer je gaat revalideren in het buitenland betekent dit revalideren in een relaxte en rustige omgeving waarbij je volledige focus hebt op het revalidatieproces. Je krijg advies op basis van lichamelijk, geestelijk en sociaalmaatschappelijk gebied waardoor je een afgestemde behandeling krijgt waarbij er sprake is van een grote focus.

Juist die focus maakt het revalideren in het buitenland zo interessant, je kunt je namelijk voor de volle 100% bezig houden met jezelf waardoor het proces sneller kan gaan.

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten