De vijf beste anti-kater middelen

Home » volwassen » De vijf beste anti-kater middelen

anti-kater middelen

Je wordt wakker in je bed met een droge mond, je hoofd bonkt en je bent misschien een klein beetje misselijk. Gisterenavond is het véél te laat geworden en daar heb je de rest van de dag nog last van. Een kater hebben is niet altijd fijn, vooral niet als je écht te veel hebt gedronken de vorige nacht. Wil jij weten hoe je snel van je kater afkomt?

Dit zijn de beste anti-kater middelen

Asperges

Je had het vast niet verwacht, maar asperges zijn stipt op één het beste middel tegen een kater. Bepaalde stoffen in dit voedingsproduct zorgen ervoor dat de alcohol snel afgebroken wordt in je lichaam. Het gevolg is dat de effecten van een kater veel minder worden. Gelukkig maar! Je moet wel veel asperges nemen, wil het een goed effect geven. Het beste kun je een extract gebruiken van asperges.

Sinaasappelsap

Ook sinaasappelsap behoort tot één van de beste anti-kater middelen. Sowieso is elke (verse) vruchtensap goed voor je, wanneer je veel alcohol hebt gehad. Waarom? De fructose suikers die in vers vruchtensap zit, zorgen ervoor dat de alcohol in je lichaam sneller worden afgebroken. En Vitamine C, waar sinaasappelsap vol mee zit, is de bekende vijand van de kater. Een flink glas met vers sap drinken wanneer je net wakker wordt is dus helemaal geen slecht idee. 

Ei met bacon

Heb jij ook altijd zoveel zin in ei met bacon op een brakke zondagmorgen/middag? Je mag gerust toegeven aan deze craving, want ei met bacon is een erg goed anti-katermiddel. Eieren zijn goed voor je, want een stofje dat in eieren zit (cysteine), breekt het stofje af wat wordt aangemaakt als je teveel drinkt (aldehyde). Bacon is ook goed voor je, want bacon zorgt ervoor dat je hersenen herstellen van overmatig drinkgedrag.

Lees meer over…

Cafe√Įne

Bijna iedereen met een kater heeft er last van: enorme hoofdpijn als je net wakker wordt. Hoofdpijn wordt veroorzaakt door een stofje dat adenosine heet. Cafe√Įne is de beste anti-stof tegen adenosine. De vele fabels over dat koffie niet helpt tegen een kater zijn dus onzin, drink dus een lekker bakje koffie in de ochtend van je kater. Zo wordt je ook weer een beetje wakker! Zorg er daarnaast ook voor dat je veel water drinkt, ook al heb je geen dorst. Een paar glazen in de ochtend zijn al voldoende om je lichaam te helpen om de alcohol te verwerken.

Hummus

Je zult je vast afvragen wat hummus is, want hummus is nog niet zo bekend in Nederland. Hummus is een soort pasta, wat gemaakt wordt van kikkererwten, olie, citroen, knoflook, tahin (sesampasta) en kruiden. Je kunt het gebruiken als broodbeleg en in restaurants wordt het vaak voorgeschoteld als voorgerecht. Het is ook nog eens hartstikke gezond én er zit vitamine B6 in. En laat dat nou net de kans op een kater verminderen!

Ondanks al deze middelen tegen een kater, werkt slapen nog wel het beste. Veel slapen is daarom ook als enige middel echt het meest effectief tegen het hebben van een kater. Dus: slaap lekker!

 

Dossiers

Aan de slag!

Aan de slag met je gezondheid! Koop voordelig wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren.

Leestips

Hartslag & sport

Bij welke hartslag sport je optimaal?

Meest recente berichten